Tuk tuk förare sökes

Är du sugen på att köra runt turister på moped 16 timmar per dag och få ut en dagslön på 35 svenska kronor?


En tuk-tuk är en version av en cabin moped. Det är ett välutbrett transportmedel i Thailands byar. I tät trafik kommer man fram både snabbt och smidigt.


Dina arbetsuppgifter blir generellt sätt att främja turisternas önskan om att få färdas från en plats till en annan. Du kommer få att vara hård och bestämd för att dessa, oftast västerländska semesterresenärer, såklart vill betala så lite pengar som möjligt. Du kommer att arbeta minst 16 timmar om dagen i en olidlig hetta där du ständigt kommer att vara svettig. Utöver detta ska du också fråga alla människor du möter om de önskar "go tuk tuk" med dig eller dina samarbetspartners.


Våra kvalifikationskrav på dig som söker är att du är begåvad med en god samarbetsförmåga samt ett gott tålamod. God förmåga att arbeta i såväl grupp som självständigt samt erfarenhet av att ha arbetat i miljöer med många kontaktytor.God förmåga att ta initiativ, organisera och utveckla. God kommunikativ förmåga på alla typer av språk men framförallt engelska är meriterande. God servicekänsla för samarbetspartners önskemål och erfarenhet av liknande arbeten är en merit.


Din lön kommer att vara cirka 35 svenska kronor per dag oavsett hur många körningar du får. Alltså fast lön.


Låter det intressant så är du välkommen in med din ansökan. Jag tror förresten inte att det låter intressant va? En dagslön för en tuk tuk förare räcker till en och en halv Big Mac och Company meny i Thailand. I Sverige kanske vi kan köpa cirka 10 likadana mål per arbetsdag.  Och då jobbar thailändarna dubbelt så många timmar som de flesta svenskar gör.


Ingen av oss svenskar skulle nog kunna tänka sig jobba under dessa arbetsförhållanden, den lönen och i saknaden av trygghetsnät. Vi har det för bra i västvärlden för att sälja oss så billigt som människor i vissa länder tvingas till. Men hur det kan se så olika ut är svårt att förstå. Hur det kan finnas människor som tvingas skjutsa folk på mopeder under 16 timmar varje dag för att få tjäna 35 kronor är också svårt att förstå.


Och betydligt fler värre skräckexempel finns det, men det får bli en annan gång.


(Texten är skriven och författad av mig samt publicerad i Frottès motorbilaga 20080404)

image3


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0