Nu är det viktigare än någonsin att vara med i facket!

Det är ofta man får höra att det inte är någon idé att vara med i facket och att facket inte gör något. Det är skitsnack.  Vi måste ge vår röst hörd genom solidaritet.  Facket är ett språkrör för arbetarna. Ledamöterna har avtalen och lagar i ryggen när de går in och pratar med arbetsgivare. En av de stora poängerna med att vara med i ett fackförbund är tryggheten du får tillsammans med andra. Du blir trygg med att du får råd och stöd om du blir uppsagd, skadad i arbetet eller diskriminerad. 
 

Dessa högerstyrda tider har facken förlorat många av sina medlemmar främst på grund av att medlemsavgiften till facket och a-kassan har blivit väldigt dyr. Idag är avgiften dyr men det är inte fackets fel utan regeringens fel. Den högerstyrda regeringen vill att vi ska fly fackförbunden för att de vill splittra den fackliga rörelsen som socialismen byggt upp. Regeringen vill luckra upp den solidaritet som existerar på arbetsplatserna runt om i Sverige. Det är inte bra. Därför är det nu viktigare än någonsin att vara med i facket.  

Regeringen har även höjt a-kassan som också är en trygghet som skapades för länge sedan.  Denna trygghet skapades för att den som någongång skulle råka bli arbetslös inte skulle behöva leva utan pengar. Tänk på att den som en dag kan bli utan arbete och pengar en dag kan bli du.  Ett "facklöst" och "a-kasselöst" samhälle är ett otryggt samhälle.   


Kommentarer
Postat av: Erik Unnerdal

Right on!
Jävlans bra blogg du håller dig med Lisa.
Glöm nu bara inte att gå in på vår blogg och när du ändå är i farten, även går med i föreningen?!

Tjenixens!

2008-04-04 @ 21:43:26
URL: http://sapimedia.wordpress.com
Postat av: Lisa

Hej Erik!

Vad roligt att du har hittat hit med. Kul att du gillar bloggen. Skönt att få skriva av sig. Jag har kollat er blogg! Ser ju kanon ut!

Vi ses!

2008-04-06 @ 23:56:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0