Hur kan man förstöra människors liv?

Jag läste Södermanlands Nyheter vid frukostbordet. Plötsligt tappade jag matlusten. De skrev att två män i 20-årsåldern misshandlades i Nyköping i förrgår. En utav dem vårdas fortfarande på sjukhus efter att ha fått sin arm avsparkad. Efter att ha fått sin arm avsparkad. Oprovocerat gatuvåld. Hur kan man sparka av en persons arm? Hur kan man förstöra andra människors liv? Var finns medkänslan? Var finns empatin? Har man inte fått detta genom sin uppväxt måste samhället hjälpa till att förmedla detta.   


Kommentarer
Postat av: Daniel Eriksson

Att sparka av någon armen är aldrig okej, men man ska inte tro allt som står i tidningen...

2008-01-03 @ 23:45:33
Postat av: Lisa

Nej du har rätt. Det är klart att man inte ska. Det bästa i det här fallet vore att det inte är sant...Hur som helst så måste vi hjälpas åt att förebygga våld så vi vågar gå ut och inte minst vågar gå ut på kvällarna...

2008-01-04 @ 23:40:16
Postat av: Emeli

Sen tror jag, kanske fördomsfullt, att det är relativt ofarligt att gå ut på kvällarna om man inte ägnar sig åt gängkriminalitet... Ta till exempel utomhusvåldtäckterna som många människor hävdar är farligt. Som ung brud blir man alltid varnad att inte gå ut när det är mörkt.. Men sanningen är, vilket också stärks av BRÅ:s statistik, är att de flesta våldtäckterna och misshandelsfallen mot tjejer sker i hemmen och utförs av män bekant till offret.. Usch!! Farligaste platsen för kvinnor är i hemmen..

2008-01-06 @ 19:09:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0