Om att vara två år och bära ett ägg alldeles själv

De nyvaknade ögonen glittrar under luggen som precis nuddar ögonen. Tofsarna har säkert suttit i håret sedan dagen innan eftersom de sitter på sniskan. Hälften av allt hår har rufsats ur. Några lockar som är för korta för att kunna sitta kvar i tofsarna ligger på hennes kinder och ramar in det runda ansiktet. I munnen har hon en napp. Klockan är åtta på morgonen och det är fullt av människor som ska ta sin frukost. I hennes små knubbiga händer håller hon en plastkopp med ett ägg i. Den ena handen håller hon under plastkoppen och den andra handen håller hon på ägget. Samtidigt som hon försöker springa efter sin mamma och titta på allt mamman försöker plocka på frukostbrickan skruvar hon på ägget. Hennes huvud når precis upp till bordskanterna så det är svårt att se. När mamman tar juice byter flickan "ägghållargreppet", utan att tänka på det, så att ägget kommer underst och plastkoppen överst. Det går bra att bära ett ägg så också. När pappan och systern kommer och ska ta frukost blir det för mycket för flickan att följa samtidigt. Hon vet inte var hon ska vara och hur hon ska stå. Det syns tydligt på hennes ben som börjar stutsa och hoppa. Plötsligt bestämmer hon sig för att springa efter pappan som går bort mot knäckemackorna. Då glömmer hon bort ägget som trillar rakt ned i golvet. I springsteget sparkas ägget över hela salen. 
- Oj, ägget pappa, säger flickan.
- Det gör inget för det var hårdkokt, säger pappan. 
Flickan springer och hämtar ägget igen och sätter tillbaka det i plastkoppen. Med båda händerna om ägget och plastkoppen tittar hon på sin pappa och ler. 


 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Hej Lisa, varje gång du skriver så lyckas du fånga oss läsare med din inlevelseförmåga, man vill bara läsa mer och mer. Bra gjort!

2008-07-24 @ 21:42:24
Postat av: Lisa!

Det var ett fint och värmande betyg! Tack snälla. Tack för visad uppskattning. Väldigt roligt att höra!

2008-07-25 @ 00:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0