Den här gången gick det bra

Solen börjar sakta försvinna bakom molnen för att snart gå ner borta i horisonten. Många har druckit sig fulla denna midsommar kväll. Efter samtal med vänner och bekanta på midsommarfester runt om i Sverige verkar det som att sillens åtgång inte kan slå alkoholens. Det känns alltså inte bara som att det var på min ö i skärgården som situationen är sådan. 

I takt med solnedgången får jag och två bekanta lust att åka över till några vänner. Iklädda tjocka kläder, med lite alkohol i blodet och utan flytvästar hoppar vi på en vattenskoter. Så dumt.

I den mörka kalla hamnen blåser det mycket. Vi stutsar fram på vågorna för att sedan plötsligt flyga av skotern. Dödmansgreppet lossar så skotern stannar direkt efter att vi flygit av. Kläderna blir tunga och vi börjar simma ifatt skotern som glidit iväg cirka 30 meter. Skräckslagna, rädda, ensama och iskalla drar vi oss upp på skotern. Vi åker tilbaka till ön och hoppar in i en varm bastu. Där sitter vi för att tina tills solen är påväg upp igen. 

Det var tur att det gick så bra som det gjorde. Ögonblicket kan vara snabbt framme. En våg, en krissituation och en skräckupplevelse. Flytvästen bör vara en lika stor självklarhet som ett bilbälte. Alkohol och båtkörning hör lika lite ihop som alkohol och bilkörning. Jag skäms.


Kommentarer
Postat av: Denise

Men nu vet du bättre :)

2008-06-27 @ 17:51:05
URL: http://boramseak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0