Alla måste hjälpa till att sortera sina sopor

 Vi fick nyligen hem ett brev från bostadsrättsföreningen där de uppmanade oss alla att sortera soporna bättre samt att det självklart är förbjudet att slänga grovsopor i soprummen eller övriga gemensamma utrymmen. På min gård har vi två gemensamma sopstationer och för att de ska fungera måste alla hjälpas åt att sortera sina sopor. Svårare än så är det inte.

Idag när jag skulle slänga några metallförpackningar så kunde jag inte öppna locket till den soptunnan för att någon har lagt världens största och tyngsta matta ovanpå. Vem ska ta bort den?


När jag sedan vände mig om så hade någon ställt en tvättkorg som var fylld med bland annat ett tangentbord. Bredvid den stod en ställning som katterna ska riva sina kor på och en micro. Allvarligt?När jag blev irriterad på hur det såg ut gick jag upp mot min lägenhet. I trappen möter jag två killar som bär en stor gammal teve och de frågar mig om det är okej att ställa den i soprummet. Irriterad som jag redan var sa jag såklart att det absolut inte var okej att ställa en teve där.
- Ne he då ställer vi den i källaren, svarade killarna.
- Det gör ni inte för vi har vindsförråd där ni kan ställa den, sa jag.
Sedan öppnade de källardörren och dumpade teven där.

Det som skrämmer mig är att jag tror att soprummet på min gård bara är ett i mängden. Vad är det som är så svårt med att ta ansvar? I detta fall är det dessutom så enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0