Påven vill "rädda mänskligheten" från homosexualitet

Det är lika viktigt att "rädda mänskligheten" från homosexualitet som att rädda jordens regnskogar. Det sade påven Benedictus i sitt jultal  i Vatikanen. . .


Tack för snabbt mailsvar

Efter mitt mail till reportern Andreas Victorzon som skrivit "En babyblå lycka" fick jag ett snabbt och bra svar. Som jag tänkte så är det redigerarna som sätter rubrik och bildtexter i Aftonbladet så just Andreas var ganska oskyldig i "förblåandet" av texten. Därför var det dumt av mig att klandra honom denna gång. Däremot skickade jag med ett boktips på Nina Björks bok "Under det rosa täcket" till honom och chefredakrören på Aftonbladet. Sedan hoppas jag att Andreas ger mitt boktips och ett par genusglasögon till redigeraren som redigerat hans text.

"Att han är pojke ser man på filten"

Bläddrade i Aftonbladet och fick se artikeln http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4065330.ab . Se bildtexten under bilden på den lilla bäbisen. "Att han är pojke - det ser man på filten" står det...
Tror att vissa reportrar borde läsa på om genus för att inte föra de inpräglade normerna och värderingarna vidare som de gör. De når ju ut till ganska många läsare. En reporter borde inte år 2008 kunna skriva att man kan se på en filt vilket kön ett barn har.  Jag måste nog maila honom för att väcka en björn som verkar sova hårt....

Fick inte du heller massagestolen för 20 000 kr i julklapp?

Mitt i alla julklappstips om massagestolar för 20 000 kronor kan jag inte tänka på annat än de som varslats om uppsägning, de som fått högre räntor på sina bostäder och de hemlösa som inte ens har råd med mat för dagen.

Då var min familjs lilla julafton över. I år hade mamma bestämt att vi inte skulle köpa några julklappar till varandra utan att den som ville skulle spara alla julklappspengar alternativt köpa något till sig själv. Efter att ha stört mig lagom mycket på all galen reklam om alla julklappstips så kom jag överens med min mamma om att det faktiskt var en bra idé. Innan jag bestämde mig för att gå med på idén funderade jag på om jag kanske skulle köpa den där massagestolen som var julsänkt från 50 000 kr till 20 000 kr eller om jag skulle köpa årets julklapp till hela min släkt som var en underbar spa-weekend i Prag. Ganska snabbt kom jag fram till att jag gärna skulle gjort det om jag hade obegränsat med pengar men precis som majoriteten av de människor som ligger framför soffan och ser liknande reklamer på tv eller i tidningar så har jag inte råd.

Inför jul har jag också hört på radion om superbilliga flygresor till superhäftiga ställen som alla lyssnare rekommenderas åka till för att shoppa upp pengarna som de inte vet vad det ska lägga på. Vilka pengar är det i dessa tider? Vilka pengar är det i vanliga fall?

Reklam direkt rikad mot rika människor skär i mitt hjärta för att det känns som reklamen räknar med att alla har råd. Det skär för att jag vet att det finns så många familjer som inte ens har råd med julklappar och har barn som tvingas gå till skolan med en klump i magen för att de inte vet vad de ska svara på frökens frågor om vad de fick i julklapp. Det känns också i hjärtat för att det känns felriktat och cyniskt för alla dem som just blivit av med jobben och provocerande för alla dem som just tvingas betala allt högre räntor för bostadsrätten. På något vis känns det också så fräckt mot alla de hemlösa som fryser varje natt och förmodligen inte har en enda krona till överlevnad.
 

Fildelning på torget

På torget stod ett uppdukat bord med muggar och flera paket filmjölk. Alla fick gå fram och provsmaka. Fyra svartklädda killar satt och spelade gitarr och ropade:
- Här får alla ta del av filen, var så goda! Fil för alla.


Hurra! Reinfeldt kan dammsuga!

Världen är räddad. Vår stadsminister kan dammsuga. Det är en av Aftonbladets huvudnyheter idag. Hurra!

Den långa artikeln är en fördjupad intervju med stadsministern om hur kul han tycker det är att städa. Slutet på artikeln är roligast där han berättar att han faktiskt har städhjälp. Jag funderar på om Aftonbladet skulle tycka att det var lika intressant att skriva en artikel om att Mona Sahlin också kan dammsuga eller om det kanske ses som en självklarhet för att hon är kvinna....

Se och le:
http://www.aftonbladet.se/wendela/article4044861.ab


Kinky christmas

Kinky christmas på Blue moon bar i Nyköping. Kinky christmas. Alla som är kinkyutklädda får äta gratis. Osmakligt tema minst sagt.  Hur klär sig killar kinky förresten?


Toys beroende på vilket kön du har

Idag har två saker väckt min frustration.

Det första var i morse när jag såg Tidningskungen göra reklam för sina prenumerationer på tv:
För henne Elle. För honom Allt om historia. Allvarligt!!

Det andra var när jag gick på Akademibokhandeln och såg en stor pall med böckerna Toys for girls och Toys for boys. Jag är säker på att du redan blivit påverkad sedan du föddes så att du känner igen detta och om du inte har det så står det precis vad du ska ha för intressen i dessa böcker utefter vilket kön du har. Det är ett ofritt liv när man måste vara på ett visst sätt för att passa in i ramen.Rakbladsinhandlande

Jag skulle handla rakblad till min rakhyvel och frågade expediten var rakbladen hängde. Expediten frågade om det var till en tjej- eller killhyvel. Min första reaktion var; ehh tjej- eller killhyvel?
- Ja, en Gilette fusion power, svarade jag.
- Ja, ha det är inte till dig alltså. Det är till en killhyvel. Då hänger de härborta, sa expediten.

Jag vet att expediten agerar som de flesta andra tyvärr också skulle agera men det stör mig. Jag kan inte ens handla rakblad utan att bli placerad och sorterad efter vilket kön jag har. Det kan och får inte styra allt. Det blev ju kortslutning i expeditens hjärna när jag sa att rakbladen var till mig. En svart rakhyvel istället för en rosa fungerar bra till mig. En rakhyvel som är billigare än Venus och inte har lika mycket onödigt plast runt bladen som gör att den är sämre att raka sig med fungerar bra för mig. Jag undrar hur expediten reagerar om en kille vill köpa en rosa Venushyvel till sig själv?

Att jag köper en "killhyvel" är ändå mer okej än om en kille köper en "tjejhyvel". Det är precis samma sak som att det är okej att en tjej som lever upp till "killnormen" blir en tuff killtjej medan en kille som lever upp till "tjejnormen" blir en tönt, fjolla och bög. Det är sjukt. Svaret på varför det är så är att allt det såkallade maskulina står över det feminina och ses som något bättre. På tal om att köpa rakblad det vill säga:)

Efterkloke Anders Borg tänker till igen

Först när a-kassan har tappat en halv miljon medlemmar och försörjningsstödet ökar i takt med antalet arbetslösa kommer Anders Borg på att han höjt a-kasseavgiften för mycket. Vad hände med all den ekonomiska forskning som visade att en sänkt a-kassa var den rätta vägen och alla de jobb den skulle generera?


"Jag tror att vi höjde a-kasseavgiften mer än vad jag skulle ha gjort i dag. Höjningen hade större effekter på medlemskapet i a-kassan än vad jag skulle ha trott", säger Anders Borg till SVT i Rakt på med K-G Bergström.

  


Till Nils Brown (m)

Hej Nisse! Jag lyckades förstöra din kommentar till mitt inlägg om Reinfeldt.  I din kommentar påstod du att jag påstår att bidrag går före jobb. Hoppas att det går bra att jag svarar på detta sätt istället:)

Det var ju på ett sätt väldigt trevligt att du hittade hit till min blogg. Du behöver läsa och lära dig lite om rättvisa:)
Jag har aldrig påstått att bidrag skulle gå före jobb men ni har dragit i gång en hetsjakt på människor som jag inte gillar. Sedan blir jag kall när jag tänker på de subventioner ni ger överklassen.  Kom förresten att tänka på en sak. Är du verkligen tillräckligt rik för att tjäna på en borgerlig politik?

Reinfeldt om ersättningar redan 1993

Redan 1993 kunde vi se vilken orättvis politik Reinfeldt ville föra. Och tyvärr har han fått chansen.

http://se.youtube.com/watch?v=0zFiNNeKkOAKan en korv vara köttfri?

Idag har jag fastnat i en sak som många bara tar förgivet som enkelt fast det inte är så enkelt och självklart när man tänker till en extra gång. Visst vet du till exempel inte om ordet korv är en form, något med kött i eller både och?

Mycket av den vegetariska maten heter något köttlikt. Om vi tar cornfilé först och främst. Corn är ju svamp och om det inte är världens största svamp så borde det inte gå att filéa en svamp så att en svampfilé blir lika stor som exempelvis en kycklingfilé. Därför var jag tvungen att slå upp ordet filé som kommer av franska fillet och beskrivs som en styckningsdetalj för kött.


Färs är också ett förvirrande exempel. Färs verkar, enligt de flesta ordboksdefinitioner, vara kött eller fisk som hackats eller malts. Men visst har du också hört ordet cornfärs?


För att återgå till min rubrik kommer jag nu in på ordet korv. Vad är egentligen en korv? Är det en form eller är det en stoppad köttsak? Ordboken säger att en korv är ett långsmalt objekt med cirkulär omkrets och rundade ändar som vanligen är en livsmedelsprodukt innehållande kött. Korv består av skinn och fyllning. Efter att jag läst det trodde jag att svaret var givet men sedan står det att skinnet kan vara animaliskt, det vill säga rengjorda tarmar från slaktdjur eller tillverkat av till exempel sojaprotein. Svaret är alltså fortfarande inte så enkelt. Hmm...


Egentligen har jag inget emot att vegetarisk kost liknar köttalternativen i namnen. Kött är faktiska fortfarande det "normala" och tas allt för ofta som en självklarhet vilket gör att vegetarianer oftast får äta det som inte är kött på tallriken, typ potatisen och en gurkbit.  Ett argument för att det egentligen är bra med köttliknande namn på vegetariska alternativ är för att de vegetariska alternativen kanske ska falla ner i frysdisken lite mer diskret. Det skulle kanske därför kunna vara en enklare övergång från köttvärlden till den vegetariskavärlden om namnen var ungefär desamma. Jag vet inte...


Argument mot detta är att det är förvirrande. Borde det inte vara bättre att de vegetariska alternativen, som står för ett alternativ till kött, är något helt annat än kött även i namnen. Det borde vara bäst att köra på ett eget koncept istället för att åka med halvvägs på köttorden. Det är ju faktiskt något helt annat.


Idag har jag levt upp till mitt bloggnamn jobbigalisa.blogg.se


Ang Stieg Larssons Millenniumserie

Lyllo alla er som inte har läst Stieg Larssons tre böcker i Millenniumserien. Ni har verkligen något att se fram emot.

Julklappstips eller bara en omtanke

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" författad av Liza Marklund. Boken är inte helt ny men den går hem och kommer att bli uppskattad. Var så säker.  Själv lånade jag Emelis och läste ut den på ett par timmar.

En fin julklapp eller bara en omtanke till en speciell person som du bryr dig om. . . .

Om vi vill att världen ska bli jämställd är det, inte minst, viktigast att vi kvinnor hjälper varandra.


Varför kan vi inte få samlaga lagom?

Alla ska vara helrakade och sexa loss dygnet runt som galopperande sexmonster, skriver Malin Wollin i Aftonbladet och hon skriver bra. Väldigt bra.

Hon skriver att hon aldrig förstått uttrycken  "bra sex" och " att vara bra i sängen". Sex är sex och älskar man varandra brukar det lösa sig.  

I Sverige har vi rekordmånga singlar och rekordmånga ensamhushåll. Det är inte alltid så lätt att hitta kärleken och när vi väl gör det ska vi hitta den sabla G-punkten och alla de där zonerna som sitter överallt.

Malin Wollin skriver att hon är glad att hon snart är trettio år och stadgad. Hon skulle inte vilja vara en sexförvirrad tjugoåring som inte vet i viklet hål man ska ta den eller på vilken ledd liksom. Med sin artikel vill hon uppmana oss att att ha sex med varandra med måtta för vi orkar inte annars. Vad hände egentligen med mittemellan? Vad hände med lagomsexet? 

Tjejer solar dyrare än killar

På ett solarieföretag i fjällen står det tydligt att det kostar 30 kr för tjejer och 20 kr för killar att sola. Kan det vara så att det är tjejer som solar mest? Undra varför? 

Jo, för i kalla vinter Sverige är det "normalt" att vara brunbränd tjej.  Det är ju sjukt. Det bör med all säkerhet vara "normalt" att vara vit här på vintern. Allt annat borde vara onormalt. Jag solar också för jag blir påverkad av de brunbrända mediaidealet precis som de flesta andra blir. Men jag försöker att tänka mig för. Felet är liksom inte konsekvenserna av att mediaidealet finns som tvingar tjejer (säkert några killar också) att sola. Felet är att mediaidealet, som utgör det "normala", är så jävla retucherad och onormal att det är äckligt. Det är där samhället måste börja. Inte i konsekvenserna. Sen är det bara fult att det finns företag som utnyttjar skiten. Tänk vilken bild av det "normala" vi ger till våra barn. Skrämmande.

 


Coca-cola fälls för sexistisk reklam - ett steg i rätt riktning

Reklamfilmen där en kille halsar Coca-Cola Zero, dumpar sin flickvän och drar ifrån snabbmatstället med fyra lättklädda unga damer fälls för könsdiskriminering. Well done ERK, Näringslivets etiska råd mot könsdiskriminerande reklam.


När flickvännen dumpas säger en röst "Break up as it should be". Flickvännen är dock mycket förstående och säger sig begripa att killen inte vill hålla sig till en tjej när det finns så många att välja på. Innan exet drar iväg säger tjejen "Bara ringa när du vill ha lite kul".


 Det är inte bara bristen på kläder som retat upp ERK utan också själva tanken bakom reklamfilmen. Reklamen är kränkande för både kvinnor och män. Kvinnorna behandlas som objekt och mannen skildras som någon som enbart är ute efter sex. Filmen använder kvinnor "som blickfång av sexuell natur, utan samband med den marknadsförda produkten" och sprider dessutom "en myt om att män generellt inte vill ha en djupare relation utan är nöjda bara de får ha mycket sex", skriver ERK. Reklamen är sexistisk och bryter därmed mot god sed, fastslår rådet. Coca-Cola avvisar kritiken och anser att schablonerna i filmen är humoristiska karikatyrer.


Om du vill bli irriterad så kolla på skiten:  http://www.youtube.com/watch?v=WB5aG4NyoYk


RSS 2.0