Det är svårt att handla!

Mitt första besök på Coop-nära i Nyköping. Jag går och filosoferar. Under tiden jag går där för att handla funderar jag på mycket. Det är svårt att handla. Jag funderar hela tiden på var maten jag köper kommer ifrån, hur den har kommit hit till disken i butiken samt om den kommit dit på ett bra sätt. När jag tänker på att vissa matvaror är dyra att handla på ett visst ställe och billigare på ett annat så funderar jag alltid på varför. Det är ju värt att betala lite extra för den mat man vet framställs på ett bra och rättvist sätt i och för sig. Jag måste bilda mig lite mer så att jag vet vilka matvarumärken som rekommenderas att stödjas och av vilka anledningar jag ska stödja just dem. Vissa skulle kunna hävda att det inte spelar någon roll vad jag köper för mat då jag bara är en liten del av det stora hela. Jag har lite svårt för sådana tankesätt. Man måste ju börja någonstans.

Bra initiativ!

http://www.sn.se/parser.php?sect1=101&sect2=157&id=202564

Bra initiativ! Vi ses kl 12 på lördagar på torget i Nyköping! Sedan tar vi med oss gemenskapen, krafterna och kampen ut i vardagen in i debatter för att bygga ett tryggare Sverige där alla människor är lika mycket värda.

Fyraårig Winnerbäckrockare på trummor!

När bilder säger mer än alla ord som finns. Check this out!
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article1831856.ab

Tänk om alla kunde få känna trygghet....

Tänk vad mycket man tänker varje dag egentligen. Tidigare la jag mig för att sova men jag kunde inte somna. Jag låg och lyssnade på alla ljud. Det knäpper, bilerna kör för fullt och det blåser utanför fönstret. När jag låg i sängen så tänkte jag mycket i väntan på att somna.

Jag tänkte på vad tryggt jag har det i min säng samtidigt som jag skänkte många tankar till de som inte har det lika tryggt. Jag tänkte på alla som ligger utomhus och ska sova nu. Jag tänkte på alla som är rädda och oroliga för att deras män ska slå dem. Jag tänkte på alla barn som ligger vakna för att deras föräldrar bråkar, missbrukar eller är arga. Jag tänkte på alla som är sjuka, vad många sjukdomar det finns egentligen. Jag tänkte på de som ligger och skakar för att det sprängs bomber kring dem med jämna mellanrum. Mycket saker tar man förgivet, som en egen säng inne i värmen under ett tak till exempel. Jag kunde inte undgå att tänka på hur bra jag har det och hur bra de flesta i Sverige har det. Det kan vara värt att tänka på ibland.....

Nu är det viktigare än någonsin att vara med i facket!

Det är ofta man får höra att det inte är någon idé att vara med i facket och att facket inte gör något. Det är skitsnack.  Vi måste ge vår röst hörd genom solidaritet.  Facket är ett språkrör för arbetarna. Ledamöterna har avtalen och lagar i ryggen när de går in och pratar med arbetsgivare. En av de stora poängerna med att vara med i ett fackförbund är tryggheten du får tillsammans med andra. Du blir trygg med att du får råd och stöd om du blir uppsagd, skadad i arbetet eller diskriminerad. 
 

Dessa högerstyrda tider har facken förlorat många av sina medlemmar främst på grund av att medlemsavgiften till facket och a-kassan har blivit väldigt dyr. Idag är avgiften dyr men det är inte fackets fel utan regeringens fel. Den högerstyrda regeringen vill att vi ska fly fackförbunden för att de vill splittra den fackliga rörelsen som socialismen byggt upp. Regeringen vill luckra upp den solidaritet som existerar på arbetsplatserna runt om i Sverige. Det är inte bra. Därför är det nu viktigare än någonsin att vara med i facket.  

Regeringen har även höjt a-kassan som också är en trygghet som skapades för länge sedan.  Denna trygghet skapades för att den som någongång skulle råka bli arbetslös inte skulle behöva leva utan pengar. Tänk på att den som en dag kan bli utan arbete och pengar en dag kan bli du.  Ett "facklöst" och "a-kasselöst" samhälle är ett otryggt samhälle.   


RSS 2.0