Reserverat?!

Vi var ungefär ett femtiotal som lyssnade. Bortsett från att det bara var en av oss femtio som var man så var det tomt på raden längst fram. Där stod nämligen reserverat så alla satte sig bakom den raden. Strax innan projektet skulle dra igång kom Gudrun Schyman. Hon log och tittade på oss som satt bakom den främsta raden och frågade oss varför vi inte satt längst fram.
- Reserverat, det handlar bara om att ta sig själv på tillräckligt stort allvar så jag sätter mig här, sa hon.

 
 

När skulle vi träna nu igen?

15 mars kl. 18:00 MSE Fritid vs Socialdemokraterna 6-2


När vi blir bättre på att skjuta, jobba hemåt och markera varsin spelare kommer vi att vinna. Men det ska vi ju snart träna på.


Uppladdningen kändes bra. Johan Nilsson hade köpt knäskydd och stukade fötter var tejpade. Hejarklacken var på plats. Vi hade ett nyförvärv. Vi kändes taggade helt enkelt.


MSE Fritid gick ut tufft och fick snabbt in två mål. Vi gav inte upp för det utan fick istället till ett bra anfall där Viktor Nilsson spelade till Lisa Friberg som lyckades träffa mål denna gång. 2-1.


Direkt efter det fladdrade det till i nätet bakom vår målvakt Johan Nilsson igen. 3-1. Istället för att hänga läpp reducerade vi snabbt till 3-2 genom ett exemplariskt anfall med en pass från Viktor Nilsson till Filippa Ericsson som fintade sista backen och spelade tillbaka till Viktor igen som kunde slå in bollen snyggt i mål. Yes!


Våra backar var stabila, Erik Åström, Mikael Edlund och Anders Nilsson stoppade anfallarna så gott det gick. Det värsta var att motståndarna hann skjuta så tidigt och spela runt oss, eftersom inte alla höll sina markeringar. Det ska vi träna på.


Debutant idag var Oskar Nilsson som gjorde en imponerande insats för vårt lag. Oskar utsågs enhälligt av vår hejarklack och våra spelare till matchens lirare.


Efter två grymma anfall hände något. Vi slutade jobba hem. Resultatet av trötta ben och lång väg hem blev helt enkelt 6-2 till motståndarna.  Det ska vi träna på.


Utvisningsbåset ekade tomt idag. Antingen börjar vi lära oss reglerna eller så tänjer domarna på gränserna.

Efter matchen bar det iväg till O`Learys där god mat, Zlatan och två timmars skitsnack väntade.


Nu har vi bara tre matcher kvar på oss att ändra på vår placering i serietabellens undre del. Alla spelare och aktiva hejarklackssupportrar kan redan nu boka upp kvällen den 24 april i sina kalendrar. Mer information kommer till er inom kort. Var så säkra.

Tekning, Oskar Nilsson

Erik Åström och Filippa Ericsson

Frislag, Viktor Nilsson.

Johan Nilsson. Lugnt och fint!


Åtta myter om a-kassan

Igår var det 25 stycken från hamnen i Oxelösund som stod på turlistan att bli varslade. Utöver dessa finns det ett flertal "900-arbetare" där som troligtvis inte kommer bli inkallade något mer.  Hur ska deras liv förändras? 

Varje dag varslas människor runt om i Sverige och i världen. Arbetslösheten ökar och skatteintäkterna minskar. Mer än en miljon löntagare är idag rädda att förlora sina jobb. De är rädda för att drastiskt tvingas förändra sina liv om de skulle förlora sina arbeten. Det visar färsk undersökning från TCO.


Jag tror att en stark arbetslöshetsförsäkring skulle minska rädslan för mig och för många andra att förlora sina arbeten. Idag är det tyvärr inte en sådan försäkring vi har. TCO visar med åtta enkla och tydliga exempel hur raserandet av försäkringen har ett svagt vetenskapligt och empiriskt stöd. I själva verket baseras försämringen på åtta myter om a-kassan:


http://www.st.org/currentSite/public/files/7149/8myteromakassan_090312_(2).pdf
 

Internationella kvinnodagen kontra Barbies 50-årsdag

Först internationella kvinnodagen. Sedan Barbies 50-årskalas. Dubbla budskap, minst sagt.

Den åttonde mars firade medier kvinnornas frigörelse i och med internationella kvinnodagen.  Den nionde mars firades istället Barbies 50-års dag. Det är konstigt hur budskapen svänger om hej villt överallt.

Färsk statistik visar att unga flickor mår allt sämre.  Undra varför? Bilden av det "perfekta" kvinnan skildras vidare och vidare. Vi vet alla hur jobbigt det är att inte nå upp till målet. Idealbilden av kvinnan är ett mål för många unga som är omöjligt att leva upp till utan att ta till olika former av skönhetsingrepp.

Hur länge ska Barbie få utgöra idealet för hur en flicka och kvinna ska se ut? Hur länge ska Ken få vara bilden av hur en kille och man ska se ut? Hur länge ska hela familjen Barbie få utgöra normen för hur en "normal" familj ska se ut?


Skotträning nästa

Socialdemokraterna vs Bad Beavers Elite 0-3

Idag var vi trötta i benen. Idag igen. Vi har glömt att träna mellan matcherna fast att vi har lovat varandra.

Ingen vinst idag heller, men vi har roligt och de som inte gillar att gräva ner sig i förluster brukar trösta sig med att det faktiskt är just att ha roligt som är det viktigaste.


I första perioden höll vi emot bra och vi kände alla att det fanns ett hopp att kunna klara en vinst. Vi skapade oss flera lägen som skulle ha blivit mål om vi bara hade skjutit lite bättre. Efter att ha fått ett mål emot oss ramlade nästa två snabbt in och sedan blåste domaren och matchen var slut. Mycket mer än så hände faktiskt inte.

Ingen skadad om vi inte räknar med, en av kvällens tre debutanter, Fredrik Svensson vars ben domnade bort efter första ruschen. Ingen utvisad för domarna var inte så hårda utan godkände vissa höfttacklingar, punktmarkeringar genom att hänga fast spelarna på ryggen och slag om man bara oskyldigt sträckte upp händerna efter. 


Jimmy Jansson, vice ordförande i kommunstyrelsen, gjorde sin första match idag. Han kom fram till att vi måste hyra en hall och ha skotträning. Ett bra förslag som kaptenen tar med sig inför nästa match. Anders Nilsson erbjöd alla som vill ha skotträning att komma ner till hans källare för där finns ett mål som vi alla kan träna på. När ses vi där?


Klacken toppades med våra trogna supportrar ordförande i arbetsmarknads- och familjenämnden Sarita Hotti och ordförande i Enerig- och miljö Ann-Sofie Wågström. Under matchen trillade supporterförstärkning in och på plats var även arbetarekommunens ordförande Åsa Kratz. Tack för stödet, det blir mycket roligare då. 


Motståndarna var duktiga och trots att vi hade fler avbytare än vad bävrarna hade så orkade de lite mer än vad vi gjorde. Vi kommer igen till nästa match på söndag den 15 mars kl. 18:00. Lika taggade som alltid och då ska det bannemej bli vinst! 


Är du gravid eller är du bara tjock?


- Är du gravid, frågade den äldre mannen henne och tittade på hennes mage.
- Nej, svarade hon med en klump i halsen samtidigt som hon blev väldigt paff.

Jag satt på jobbet när min mobil ringde. Hon hade stängt in sig på sitt arbetsrum och grät. Det var tredje gången det hände inom bara några dagar.

Det gick inte så lång tid innan hon träffade på nästa man som ställde samma fråga och agerade lika. Klumpen i halsen kom lika snabbt tillbaka och hon fick fram ett nej till svar samtidigt som stämningen blev krystad.

När hon ett par dagar senare springer ner till en annan avdelning på sitt jobb så möter hon en kvinna som säger, grattis! Hon tackar samtidigt som hon funderar på om det var till hennes nya jobb.
- Vilken månad är du i, fortsätter kvinnan.
Då rasade allt och hennes tårar kunde inte längre hållas tillbaka och det var då hon ringde.

Jag blir så förbannad på ytligt fixerade människor som frågar frågor som de inte har något med att göra. Hon får frågor som gör att hon hela tiden funderar på om hon ser tjock ut samtidigt som många andra känslor väller över henne. Hon lever ensam. Hon tål inte all mat så kanske kan det vara något som gjort att magen står ut? Har hon fel kläder på sig?

Med detta vill jag egentligen bara skicka med en tankeställare som jag hoppas att du redan förstått. Suck.

Lisbeth Salander skulle aldrig kalla någon Fitta

-Martin din jävla Fitta, skriker Lisbeth Salander i filmen och slår till honom med golfklubban. Stämmer det överens med den bild du fick av henne? Min bild av henne skulle välja helt andra ord än ett kvinnligt könsorgan som skällsord.

Lisbeth Salander tog mig med storm och Stieg Larssons sätt att skapa henne måste varit i syfte som en motkraft till just alla män som hatar kvinnor. Däremot har jag funderat endel sedan jag såg filmen. När Mikael Blomkvist hängs upp i Martins källare kommer Lisbeth in och slår Martin med en järnklubba samtidigt som hon skriker "Fitta" åt Martin.

Den Lisbeth Salander som Stieg Larsson skapade skulle aldrig använda det kvinnliga könsorganet fitta som skällsord.   Nu undrar jag om detta var en stor miss av producenterna? Eller om jag missat det ordet i boken, vilket jag absolut inte skulle kunna tro för Lisbeth Salander var smartare än så.

Förstår vi vad det är som håller på att hända?

Kommunals representanter berättade hur de, varje dag, möter gråtande människor som blir av med sina jobb och tvingas gå på a-kassa. En a-kassa som inte är i närheten av deras tidigare inkomster. Hur ska de klara sig?

Sedan finns det alla de som inte har rätt till a-kassa och tvingas gå på försörjningsstöd, äldre benämning socialbidrag. Kanske borde vi börja kalla socialbidrag för fattigbidrag som det hette en gång? Den som ska gå på socialbidrag måste nämligen vara fattig för att ha rätt till det. Om du bor i hus ska det säljas först. Om du har en liten kolonilott ska den säljas först. Om du har en båt, ska den säljas först.

Ikväll talade vi också om användandet av olika begrepp gällande den ekonomiska situation som Sverige och världen befinner sig i. Finanskris låter långt bort och väver in en hel del internationella perspektiv. Kanske vore det bättre att prata om en jobbkris? För det är precis det som vi befinner oss i nu. Benämningen jobbkris känns på något sätt närmare och det är just nära oss som krisen är..... 

RSS 2.0