Om män slutade bråka borde det bli fred

Krig. Våldtäkter. Bråk. Slagsmål. Mord. Vapen. Män.
 
(Förtydligande; Absolut inte alla män, men faktiskt oftast bara män)

Framtidens modeller - oretuscherade?


Framtidens modeller ska snart, förhoppningsvis, bli en helt vanlig tjej. Det är verkligen på tiden. Aftonbladet skriver att igenkännandet blir allt viktigare. Bättre sent än aldrig säger jag till medieforskarna som kommit på det. Här kan du läsa hela artikeln:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article5971513.ab

Friskolan British Juniors rektor tycker att jämställda män är sjuka

Det är skrämmande att det finns en rektor på en friskola i Eskilstuna som har en sådan syn på jämställdhet. Det är förnedrande för både män och kvinnor. I kommentarsfältet ett och nio kan du läsa vad han skrivit:

http://www.newsmill.se/artikel/2008/09/10/nya-tider-nya-man
 


Tidningen Folket har idag uppmärksammat detta i artikeln:

http://folket.se/nyheter/eskilstuna/1.509031 


Ingen vill vara arbetslös

Jag kommer hemspringandes från arbetet, pratar som vanligt i telefonen samtidigt som jag försöker bära matpåsen och slå in portkoden. I dörröppningen möter jag min granne som strålar av lycka. Han ber om ursäkt och frågar om han får avbryta mitt telefonsomtal för att han vill berätta en sak. Innan jag ens hinner svara att det är okej så höjer han armarna och berättar att det är hans födelsedag idag. Jag gratulerar såklart, men innan jag hainner göra klart det så skriker han av lycka:

Lisa, det är min födelsedag idag och just idag har jag äntligen fått ett jobb!

 

 

Jag blir rörd av att se hans lycka. Samtidigt blir jag förbannad på regeringen Reinfeldt som tror att människor vill vara arbetslösa och därför straffar dem. Människor vill ha ett arbete att gå till.  
 

Tänk alla barn som inte har sett sina föräldrar gå upp på morgonen, göra sig i ordning, springa till bussen och åka till jobbet. Vilket misslyckande de måste känna att de lever i. Regeringen tror att människor frivilligt vill ligga kvar i sängen hela dagarna, känna sig oviktiga och inte ens kunna teckna ett mobilabonnemang. Vem i hela världen vill inte känna sig betydelsefull?

RSS 2.0