S vill satsa mer än dubbelt så mycket

Regeringens vårbudgets budskap var tungt för landets kommuner och landsting. Socialdemokraternas förslag som presenterades igår skulle ha gett  mer än dubbelt så mycket statsbidrag än vad regeringens gjorde.  


Antalet varslade personer har det senaste året mångdubblats i flera län. Nästan dagligen kan vi också ta del av varsel i välfärden. Jobbkrisen börjar leda till en kvalitetskris i välfärden med större barngrupper i förskolan, större klasser i skolan och mindre personal i sjukvården och äldreomsorgen. För att upprätthålla kvaliteten i välfärden behövs mer ekonomiskt tillskott till kommunsektorn.  Socialdemokraterna föreslår därför en satsning på 15 miljarder kronor istället för de 7 som den borgerliga regeringen utlovat. Med en enkel omvanling så skulle landets kommuner få dubbelt så mycket pengar med en Socialdemokratiskt ledd regering än med den moderatledda. Med en ännu enklare uträkning förstår ju alla vilken satsning som skulle rädda flest antal lärare till exempel....Kommentarer
Postat av: bloggfånen

Ja, det är lätt i opposition att lova guld och gröna skogar...satsa = slösa

2009-04-30 @ 18:32:50
Postat av: Lisa

Vad vill du egentligen? Lätt att klaga på mig men svårt att komma med egna synpunkter känner jag. Kom igen!

2009-04-30 @ 21:21:57
Postat av: bloggfånen

Vill att (s) skrotar samarbetet med miljötalibanerna och kommunisterna omgående.

Avsätt Mona medans tid finns, tillsätt ny partiledare som har förtroende bland oss vanliga (s)-väljare. Tomas Bodström vore en utmärkt statsministerkandidat istället för Mona som ingen har förtroende för idag.När det gäller alla miljarder du vill slösa bort nu så är det så att de skall återbetalas någon gång.

Vem tror du får betala då ?

2009-05-01 @ 09:07:36
Postat av: Daniel Eriksson

Det låter jättebra! Men, vart ska pengarna tas ifrån? Vem ska betala?Jag tycker absolut att det ska satsas mer på offentliga sektorn, men att (s) vill satsa 15 miljarder är ju inte samma sak som att de skulle ha en möjlighet att göra det.

2009-05-04 @ 22:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0