S vill satsa mer än dubbelt så mycket

Regeringens vårbudgets budskap var tungt för landets kommuner och landsting. Socialdemokraternas förslag som presenterades igår skulle ha gett  mer än dubbelt så mycket statsbidrag än vad regeringens gjorde.  


Antalet varslade personer har det senaste året mångdubblats i flera län. Nästan dagligen kan vi också ta del av varsel i välfärden. Jobbkrisen börjar leda till en kvalitetskris i välfärden med större barngrupper i förskolan, större klasser i skolan och mindre personal i sjukvården och äldreomsorgen. För att upprätthålla kvaliteten i välfärden behövs mer ekonomiskt tillskott till kommunsektorn.  Socialdemokraterna föreslår därför en satsning på 15 miljarder kronor istället för de 7 som den borgerliga regeringen utlovat. Med en enkel omvanling så skulle landets kommuner få dubbelt så mycket pengar med en Socialdemokratiskt ledd regering än med den moderatledda. Med en ännu enklare uträkning förstår ju alla vilken satsning som skulle rädda flest antal lärare till exempel....Högern försöker byta fokus

Med en ungdomsarbetslöshet på 25 procent borde vi tala om massarbetslöshet. Men icke - ungdomarna är lata, tröga och borde göra mer. Det är att byta fokus från en politik för jobb till att lägga skulden på de som står längst utanför.

Hmm....

Undrar vem som vinner mest på de skattesänkningar som regeringen gjort sedan 2006.....Vem tror du...? Svår fråga va...

Är finanskrisen är regeringens fel?

(Tycker att du "J" lyfter en viktig fråga i inlägget under Borg-filmen som jag gärna svarar på så att alla tydligt ser svaret....)

Finanskrisen är såklart inte regeringens fel. Men regeringen har gjort avsiktliga försämringar under mandatperioden som innebär att finanskrisen istället lett till en fruktansvärd jobbkris.  Detta är ett stort misstag av regeringen och därför är jag säker på att jobbkrisen i vårt land inte hade varit i närheten av hur den ser ut idag om vi hade haft en röd regering istället. 


Regeringen har skapat jobbkrisen genom en försämrad a-kassa, arbetsmarknadspolitik och sjukförsäkring,  men också genom ett minskat stöd till landets kommuner. Oansvariga skattesänkningar är också en orsak.

Dessa försämringar har lett till att allt för många drabbas onödigt hårt av jobbkrisen.  De med trygga jobb och förmögenhet står starka. Resten får betala. 


Det bästa jag har sagt - Anders Borg

Det här måste bara ses!

http://www.youtube.com/watch?v=PcpUoIlI6_0

Män har fostrats att vara "mesiga" eller är det precis tvärt om......?


 Nu hörde jag riksdagsledamoten Camilla Lindberg (fp) på P1 också. 

Kortfattat menar hon att könstroller inte är sociala konstruktioner, att män behandlas sämre än kvinnor, att männen har fostrats till att vara "mesiga" och att kvotering är värdelöst....

"Emeli Lanninges sambo och Lisa Fribergs kille"

Tänk vad tekniken kan idag. Det är ju helt otroligt. Bara genom att ha en liten blogg kan man få tillgång till vad folk söker på i google för att hitta mig och mina vänner. För någon månad sedan dominerade sökordet "Emeli Lanninges sambo" och under denna dag har det istället varit "Lisa Fribergs kille" som det googlats hej villt på. Och tänk vad sjukt att IP-nummer lämnar så många spår. Nu finns det till och med gratissidor där man kan skriva in IP-nummer för att få veta var datorn hör hemma.  

Senaste nytt: Män är förtryckta

Män i Sverige är förtryckta av kvinnorna. Det menar folkpartisten Camilla Lindberg samtidigt som hon sågar feminismen totalt. Ett försök att samla billiga poäng av landets mansgrisar hävdar jag. 

Folkpartisten och riksdagsledamoten Camilla Lindberg försöker samla billiga poäng genom ett inlägg i jämställdhetsdebatten. Hon anser att svenska män är förtryckta. Tyvärr får hon säkert en och annan man och kvinna med sig genom den okunskap hon försöker sprida.

Tänk att det sitter människor i vår riksdag och sågar feminismen jäms med fotknölarna. Hon skojar dessutom om att lägga en motion om mansfrid för att komplettera lagen om kvinnofrid.

I morse mötte vänsterpartisten Josefine Brink den iskalla försvararen av ett ojämställt samhälle Camilla Lindberg i morgonsoffan på tv4. Efter debatten blev det en het diskussion på tv4:s hemsida som tydligt visar att Lindberg samlar endel poäng i sitt orättvisa ställningstagande. Jag hoppas att fler tänker ett steg längre än de som köper hennes okonkreta resonemang. På statistiska centralbyrån går det annars bra att få en rättvisare bild av hur samhället ser ut. Vilket kön som har flest maktpositioner i samhället, hur mycket mindre kvinnor fortfarande tjänar än män inom samma yrkesområden och så vidare. ...

Att det finns vissa punkter som vi måste bli mer jämställda på för männens skull är jag också med på. Det behövs såklart en delad föräldraförsäkring för båda föräldrarnas skull. Männen borde bli lika självklara vårdnadshavare som kvinnorna blir vid födseln och barnbidragen borde delas mellan vårdnadshavarna. Men att kvinnor som grupp skulle vara överordnade män som grupp är bara skitsnack.

Högern inför ytterligare bestraffningar i skolan och fortsätter tro på bestraffningspolitik

Eleverna ska absolut inte få ha mobiltelefoner och kepsar. Barnen ska få betyg redan från årskurs ett och sedan ska betyg i ordning och uppförande införas. Nu ska lärarna även ges rätt att stänga av elever i en vecka om eleverna uppfört sig olämpligt.


Finner en elev sin trygghet i en keps eller i en mobiltelefon så låt dem få förtroende att bära dessa. Betyg från och med årskurs ett är en stämpel och vem vill bli stämplad? Att bli avstängd en vecka för att ha uppträtt på ett visst sätt som inte passade läraren är en bestraffningsuppfostran som inte kommer att fungera alls. Nu är det bara återinförandet av aga och skamvrån som väntar. Bestraffning har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera för ett barns bästa. Skärpning regeringer det är 2010 och ni borde förstå bättre.


I dagsläget har jag två hopp. Det första hoppet är att det finns bra lärare ute i skolorna som förstår att bestraffning inte är modellen för att våra barn ska lyckas. Det är bara att se till hur man själv hade velat ha det i skolan. Om du råkade komma för sent för att cykeln pajade vill du då mötas av en låst dörr eller av en lärare som välkomnar dig med ett leende och tycker att det var bra att du kom dit i alla fall?


Mitt andra hopp är att Sveriges befolkning förstår att högerns politik inte är den bästa för alla utan bara för vissa. Därför måste vi hjälpas åt att föra fram vår politik som är mer förstående än högerns "skylldigsjälv- och bestraffningspolitik". Hoppet är att högern får sluta bestämma senast 2010 för allas skull.


Idag var det blått på avbytarbänken och det passar ju oss röda

Socialdemokraterna VS Assa 5-5

 

Med lite ny taktik, kämparglöd och friska ben lyckades vi tillsammans få resultatet 5-5.

 

Idag gjorde Micke premiär i målburen och det skötte han med bravur. Det hördes ett ”wow” i hallen när han klistrade ett stenhårt skott med en hand. Snyggt!

 

Anders Nilsson, Mikael Edlund, Magnus Nyman, Micke Andersson och Filippa gjorde alla ett bra jobb på backen. Assa var ihopspelade och hade många bra tuffa anfall som våra backar räddade många gånger. De anfall som vi inte lyckades rädda var Assa väl förtjänta med sitt starka samspel och många skott. Det verkade förövrigt hända mycket spännande på backen idag även om bollen var på andra sidan planhalvan?!

 

Efter varje mål som Assa gjorde så gjorde vi också ett mål, men vi kom aldrig i kapp. Kan det vara så att vi var tvungna att få ett mål i baken för att tagga till? Kanske det.

 

Hampus och jag delade på centerplatsen. Det avgörande målet i slutsekunderna lyckades Hampus sätta dit. Bra jobbat!

 

Anfallare idag var Oskar Nilsson, Johan Nilsson, Peo Wågström och nyförvärven Markus och Adde. Peo gjorde ett klockrent mål på retur. Adde rörde verkligen om i grytan där uppe och fick sätta dit bollen mer än en gång. Härligt, det behövde vi!

 

Stämningen var härlig och glädjefull, inte minst efter alla våra mål. Vi peppade varandra in i det sista och det lönade sig. Idag var det roligt att spela.

 

Jag råkade få två minuter för en ofrivillig:) hands, men annars var det mest blått på avbytarbänken och det är ju precis så vi röda vill ha det:)

 

Det var roligt att fyra unga nya killar ville vara med på matchen ikväll. De vet precis vilket parti de ska rösta på i Eu-valet, kyrkovalet och riksdagsvalet. Bra jobbat och välkomna tillbaka till nästa match.

 

På läktaren hade vi ett starkt stöd som vanligt. Det känns extra bra och roligt då. Dessutom hade visst påskharen hittat dit ikväll och vad värmande det var!

 

Festinbjudan är klar och de som varit med på planen eller stöttat vårt lag är såklart välkomna. För mer information om festen är det bara att prata med mig eller Mikael Edlund.

 

 

 

 

 


V6 blir sex

I V6 Dual action reklamen blir V6 sex och det tycker inte jag hör i hop.

En man sitter på en restaurang och äter. Efter maten biter han av ett V6 tuggummi som innehåller en gele som formas till bubblor. Medan mannen jagar bubblorna och följer den sista bubblan som sätter sig på kvinnans axel hörs en mansröst som berättar vad tuggummit är bra för. Efter att ha tittat på mannen ler hon och rycker till axeln så att bubblan faller ner mellan hennes bröst och i bakgrunden hörs rösten igen som då säger "Så, efter den". ...


RSS 2.0