Hur mycket ska den där jäkla tusenlappen räcka till?

Det går inte en debatt eller diskussion från högerhåller utan att den där "extra tusenlappen över i månaden" kommer upp. Senast var i partiledardebatten här om kvällen när Mona Sahlin pratade om den höjda a-kassan. Då var det den kostnaden som den "extra tusenlappen" skulle räcka till. Hur mycket ska den egentligen räcka till? Desto roligare är det nog för de som fick massor av extra tusenlappar över.....


Kvinnors makt och inflytande i EU måste förbättras

72 procent av Europaparlamentarikerna är män. Dessa bestämmer över 53 procent av EU: s medborgare som är kvinnor. Det är faktiskt odemokratiskt.


Den 7 juni i år får du vara med och påverka så att EU får lika representation av kvinnor som män. Kvinnors inflytande i Sverige och EU måste öka och därför ska kvinnor inspireras att rösta i EU-valet 2009. Statistik från förra valet visar att män röstar på män och att det kvinnliga valdeltagandet dessutom var väldigt lågt.


Nu har även moderaterna insett vikten av att värva män och kvinnor på sina listor, men socialdemokraterna har gått längre än så. Socialdemokraterna vill att EU stärker jämställdhetslagstiftningen och att befattningarna i EU ska delas lika mellan män och kvinnor.


Tanken med denna insändare är inte att män ska bli sura för att kvinnor ska få del av "deras" makt. Tanken är bara att kvinnor ska få hälften av makten och det är inte mycket begärt. 


Valet den 7 juni handlar om rättvisa. Till skillnad från högern vet Socialdemokraterna att  framgång kräver rättvisa. Det tycker jag är viktigt och därför ska jag kryssa en kvinna.


Om Mona och Wanja varit män....

Idag krävde 31 fackliga klubbordföranden Mona Sahlins och Wanja Lundby-Wedins avgång. Undrar om de hade gjort samma sak om Mona och Wanja varit män...?

RSS 2.0