Förstår vi vad det är som håller på att hända?

Kommunals representanter berättade hur de, varje dag, möter gråtande människor som blir av med sina jobb och tvingas gå på a-kassa. En a-kassa som inte är i närheten av deras tidigare inkomster. Hur ska de klara sig?

Sedan finns det alla de som inte har rätt till a-kassa och tvingas gå på försörjningsstöd, äldre benämning socialbidrag. Kanske borde vi börja kalla socialbidrag för fattigbidrag som det hette en gång? Den som ska gå på socialbidrag måste nämligen vara fattig för att ha rätt till det. Om du bor i hus ska det säljas först. Om du har en liten kolonilott ska den säljas först. Om du har en båt, ska den säljas först.

Ikväll talade vi också om användandet av olika begrepp gällande den ekonomiska situation som Sverige och världen befinner sig i. Finanskris låter långt bort och väver in en hel del internationella perspektiv. Kanske vore det bättre att prata om en jobbkris? För det är precis det som vi befinner oss i nu. Benämningen jobbkris känns på något sätt närmare och det är just nära oss som krisen är..... 

Kommentarer
Postat av: Tord Oscarsson

Jättebra skrivet. Denna verklighet möter även jag. Därför känns det så bedrövligt att vi ägnar så mycket tid att diskutera våra valda företrädare i stället för vad vi ska göra för klara alla som nu far illa i krisens Sverige.

2009-03-02 @ 23:48:28
Postat av: Lisa

Hej Tord och välkommen till min blogg:) Alltid kul med nya läsare:)Tack för det och jag håller med dig helt och hållet.Trevlig kväll!

2009-03-02 @ 23:52:42
Postat av: Anita

Bra skrivit Lisa, en bra beskrivning om hur svenska arbetare har det i dagens Sverige.Är du sjuk eller arbetslös får du skylla dig själv detta mantra har alliansen matat oss med sedan de kom till makten och detta har mångs köpt.

Nu tycker jag det är dags att vi slutar angripa varandra utan i ställer tar upp kampen och sluter leden i svensk arbetarrörelse och lägger kraften på dem som är våra fiender.

2009-03-03 @ 08:07:07
Postat av: Lisa

Anita!

Hej och tack för det. Jag vet. Högerns inställning handlar allt för ofta om "skylla dig själv mentaliteten" och det är en egoistisk inställning som jag alltid har fördömt....

2009-03-03 @ 11:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0