Rosa hörnet - för dig under 25

Kneippbyn, campingplatsen vid Visby med Pippi Långstrumps hus, är bra på mycket. Fint läge och en lugn miljö. Men sedan början av sommaren har Kneippbyn infört en ny regel, är du under 25 år och vill tälta förpassas du till ett litet avskilt hörn i anslutning till skogen. Där får du som ungdom på nåder bo under förutsättning att du har ett knallrosa band på armen (som inte går att ta på och av, du måste således bära det på hela semestern), sätter upp en rosa lapp på tältet och skriver på ett kontrakt om att följa olika ordningsregler så som att inte festa och skräpa ner.

"För att vi hade så mycket problem med ungdomar tidigare år" sa personalen, "åldersdiskriminering" säger vi. För vad är det som säger att alla människor under 25 vill ägna sin semester åt att supa och slåss och därför måste hållas under extra bevakning i karantän markerat med rosa på campingkartan?


När vi (jag har sällskap av socialdemokraten Emeli Lanninge från Eskilstuna) sent på kvällen anlände till Kneippbyn var det exakt detta vi mötte. Vi skrev under kontraktet om att sköta oss, plockade på oss de rosa banden och åkte bort till det rosamarkerade området. Väl borta på platsen möttes vi av tre tält och spritflaskor på borden. Det var då vi insåg hur sjukt det hela var. Vi åkte således tillbaka till receptionen för att prata med personalen som givetvis hävdade att de inte hade något mandat att låta oss bo någon annanstans än just i det rosa området. Efter ytterligare diskussioner och en skvätt tårar kunde de gå med på att vi skulle få slå ner tältet på annat område, men det var först efter att vi gång på gång intygat om vilka laglydiga människor vi var som aldrig förde väsen och inte drack sprit.


När vi slutligen fått upp tältet och lagt oss för att sova kändes det hela så förnedrande. Här fick vi, fast egentligen inte, sova som på nåder. Tack, det var hemskt vänligt av personalen.


Lisa och Emeli


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0