Högern försöker byta fokus

Med en ungdomsarbetslöshet på 25 procent borde vi tala om massarbetslöshet. Men icke - ungdomarna är lata, tröga och borde göra mer. Det är att byta fokus från en politik för jobb till att lägga skulden på de som står längst utanför.

Kommentarer
Postat av: Kalle

Handels kommer på 1:a maj ha parollen: Bekämpa arbetslösheten, inte de arbeslösa. Tycker det är något mycket tänkvärt. Det är borgarnas politik i ett nötskal. De ska bekämpa alla med utanförskap, inte roten till problemen.Upp till kamp 7/6 och 2010!!

2009-04-25 @ 05:29:19
Postat av: Kalle

Vafan Lisa! Jag trodde att du som sosse inte var för cencur av det fria ordet.

2009-04-25 @ 05:34:29
Postat av: Lisa

Hej! Tack för bra inlägg i debatten. Mycket tänkvärt! Jag har ändrat om inställningarna nu så kör på bara, ordet är fritt :)

2009-04-25 @ 18:29:26
Postat av: Nils Brown (m)

Problemet kring ungdomsarbetslösheten vill tyvärr inget parti lösa genom det som är roten till det. Alla vet skälen, vilket till och med Aktuellt redovisade på ett bra sätt för någon vecka sedan. Problemet ligger främst i vår stela arbetsmarknad och som vi kan kalla den "franska modellen" - lagstiftning före att parterna gör upp i förhandlingar. Jag vill tillbaka till den svenska modellen fullt ut som ökar ungdomars möjlighet till arbete och minskar konfliktdagarna på ett drastiskt sätt.Alliansen botar dock ett av grundproblemen genom att införa lärlingsutbildningen, men för att få ner arbetslöshetssiffran bland unga rejält krävs det bland annat också att den diskriminerande lagstiftning (sist in - först ut) avskaffas. Därefter är det också högst rimligt att du (Lisa) förklarar hur höjda arbetsgivaravgifter, skatter och den "franska modellen" kan lösa detta problem!?Utöver det kräver SSU att ungdomar ska få fasta anställningar och i princip avskaffa projekt och sommarjobb.. Detta är en rent ungdomsfientlig politik och man bör ställa sig frågan om det inte är bättre att unga människor får jobb än att det fastnar i en diskussion om "mogen ålder", bidrag och så vidare!Tack för ordet och njut av möjligheten att träffa nya bekantskaper!

Det är lätt att skrika att något är fel (i detta fall är vi överens om problembilden), men tuffare att lansera lösningar som verkligen betyder något!jag må tycka att den sittande regeringen i detta avseende gör för lite, men alternativet med Sahlin i spetsen gör inget och i de fall de gör något som påverkar ungdomsarbetslösheten så är det reformer som riskerar att öka den...Nu vinner vi val!!

2009-04-26 @ 05:40:07
URL: http://nilsbrown.blogspot.com
Postat av: Kalle

Tack!

2009-04-26 @ 08:06:00
Postat av: bloggfånen

Förstår inte kalles inlägg...Jag är själv sosse men har nu insett att socialdemokraterna inte är kapabla att lösa arbetslöshetsfrågan. Det är inte regeringens fel att ungdomsarbetslösheten skenar.

Utanförskapet har inte ökat under arrogansens tid,

den var större under föregående mandatperioder då (s) styrde.

2009-04-26 @ 09:30:21
Postat av: mattias

Nils. SSU vill inte förbjuda sommarjobb. Vi vill däremot öka resurserna för att kommunerna ska kunna garantera fler sommarjobb. Vi talar till och med om en garanti. För att fler ska få in foten på arbetsmarknaden och inte som nu ställas utanför.Vad du gör är att du försöker skrämma den som läser genom att säga att våra krav om rätt till heltid och fast anställning får enorma konsekvenser för ungdomar. Vad vi säger är att grundförutsättningen för att anställa ska vara heltid, men sen kan detta förhandlas.Men åter till det viktiga. Den moderata politiken har snart ställt var fjärde ungdom utanför arbetsmarknaden. Nu vill du dribbla bort den verkliga frågan om att er politik misslyckas skapa arbeten.För visst vore det enklare att få ett arbete om det fanns några att söka?

2009-04-30 @ 00:52:03
Postat av: Annika P

Hej

Kan man lita på en finansminister som alltid har fel?

Kommuner och landsting behöver ökade stadsbidrag för att kunna satsa på ungdomsarbetslösheten.

För mig verkar det som att regeringen tycker att socialbidrag är bättre...MÄRKLIGT!

I morgon blir det demonstration mot arbetslösheten och sociala nedskärningar!Annika P (S)

Landstinget Sörmland

2009-04-30 @ 10:42:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0