Högern inför ytterligare bestraffningar i skolan och fortsätter tro på bestraffningspolitik

Eleverna ska absolut inte få ha mobiltelefoner och kepsar. Barnen ska få betyg redan från årskurs ett och sedan ska betyg i ordning och uppförande införas. Nu ska lärarna även ges rätt att stänga av elever i en vecka om eleverna uppfört sig olämpligt.


Finner en elev sin trygghet i en keps eller i en mobiltelefon så låt dem få förtroende att bära dessa. Betyg från och med årskurs ett är en stämpel och vem vill bli stämplad? Att bli avstängd en vecka för att ha uppträtt på ett visst sätt som inte passade läraren är en bestraffningsuppfostran som inte kommer att fungera alls. Nu är det bara återinförandet av aga och skamvrån som väntar. Bestraffning har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera för ett barns bästa. Skärpning regeringer det är 2010 och ni borde förstå bättre.


I dagsläget har jag två hopp. Det första hoppet är att det finns bra lärare ute i skolorna som förstår att bestraffning inte är modellen för att våra barn ska lyckas. Det är bara att se till hur man själv hade velat ha det i skolan. Om du råkade komma för sent för att cykeln pajade vill du då mötas av en låst dörr eller av en lärare som välkomnar dig med ett leende och tycker att det var bra att du kom dit i alla fall?


Mitt andra hopp är att Sveriges befolkning förstår att högerns politik inte är den bästa för alla utan bara för vissa. Därför måste vi hjälpas åt att föra fram vår politik som är mer förstående än högerns "skylldigsjälv- och bestraffningspolitik". Hoppet är att högern får sluta bestämma senast 2010 för allas skull.


Kommentarer
Postat av: bloggfånen

Du vet väl att den socialdemokratiska skolpolitiken benämns som "flumskola" ?

2009-04-16 @ 18:46:47
Postat av: Lisa

En skola fäör alla skulle jag vilja säga....inte bara för vissa....

2009-04-17 @ 08:50:19
Postat av: bloggfånen

Själv gillar jag tanken på en statlig skola.

Kommunerna har visat att de inte fixar detta.

Förfallet började när friskolor började poppa upp till höger och vänster.

har inte sett att så värst många kommuner försökt stoppa nya friskolor direkt.

2009-04-17 @ 20:23:30
Postat av: Kalle

Nu håller jag inte med dig på ett par punkter. Den första är angående mobiltelefonerna. De borde absolut förbjudas! Det finns få saker som när man sitter på möten som avbryts hela tiden för att människor inte har respekten att stänga av mobilen. Den andra är lite allvarligare. Det är din tilltro till den svenska folket, tyvärr delar jag den inte. Det här är vad folk vill höra. Det här är en enkel lösning på ett stort problem. Man ser inte, eller inte bryr sig om vilka konsekvenser det får för eleven som blir avsängd. Men jag hoppas att du har rätt.

2009-04-20 @ 00:49:17
Postat av: Kalle

Jag håller absolut inte med major Björklund. Men tyvärr har bloggfånen rätt om hur våran skolpolitik har benämnts som "flumskola". Det är dags att göra skolpolitiken till vår fråga igen inför valet. Att säga att major Björklunds skolpolitik är undermålig är inte att ta i det minsta. Borde inte vara allt för svårt att få väljarna att inse att man inte bygger en skola på betyg från första klass och att kasta ut mindre bekväma elever.

Godnatt.

2009-04-20 @ 01:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0