Kriget i Gaza måste få ett slut

Det krävs en omedelbar permanent vapenvila övervakad av FN och ett eldupphöravtal måste bli verklighet. Det vet vi alla, och det vill vi alla.  Det israeliska våldet strider mot folkrätten.


Kommentarer
Postat av: Nils Brown (m)

Jag håller med!

Men glöm inte att Hamas våld också skulle stridit mot folkrätten om de var en stat istället för en terroristorganisation. Jag tror inte svenskt försvar hade suttit med händerna i kors om Norge skjutit in raketer över våra städer dagligen...

2009-01-14 @ 21:27:01
URL: http://nilsbrown.blogspot.com
Postat av: Sara K

Men Nils.Nu är ju inte Palstina en stat eftersom Israel ockuperar marken och förhindrar en statsbildning. Jag håller med om att Hamas utövar illegitimt våld men det går ändå inte att likställa med Israels våld. En jämförelse med Norge är löjlig.Vi vill säkerligen alla att denna konflikt får ett slut även om vi har olika föreställningar om hur lösningen ska se ut. Men vi får inte glömma att situationen började med att staten Israel bildades med hjälp av övergrepp på den palestinska befolkningen och att historien har fortsätt i samma spår. Det räcker inte med vapenvila, lösningen måste vara mer långsiktig. Då krävs betydligt mer av i synnerhet Israel. Det håller du väl med om?

2009-01-15 @ 13:22:23
Postat av: Nils Brown (m)

Din historia beskrivning är något förenklad, men det blir den ju tyvärr från vilken sida man än står på.Det nedersta argumentet är av betydelse, men då rekommenderar jag gärna att du tänker tillbaka (eller läser på) på vår egen historia. På detta sätt kan man sedan kritiskt ifrågasätta vilka krafter som mest bidrar till att konflikten fortfarande lever.Jag är av uppfattningen att en statsbildning med demokratiskt styre och MR är det som måste till. Det är den enda realistiska lösningen jag ser till en långsiktig fred i området. Tyvärr ser det ut som vägen är krokig och lång för att nå dit, men jag håller tummarna.

2009-01-15 @ 13:52:24
URL: http://nilsbrown.blogspot.com
Postat av: Sara K

Ja, förenklat blir det. Kanske inte bara utifrån "sida" utan också att det handlar om en lång och komplicerad historia. Givetvis har också det israeliska folket angripits, bland annat av arabstater som antagligen har skitit i det palesti nska folket utan haft andra syften. Det finns ju dock en skillnad i maktförhållandena som är avgörande.Ja, vi får hålla tummarna. En sådan lösning kräver dock att Israel drar sig tillbaka från de ockuperade områdena. Så länge de skyller allt våld på Hamas är det inte möjligt.

2009-01-15 @ 14:53:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0