Hur mycket ska den där jäkla tusenlappen räcka till?

Det går inte en debatt eller diskussion från högerhåller utan att den där "extra tusenlappen över i månaden" kommer upp. Senast var i partiledardebatten här om kvällen när Mona Sahlin pratade om den höjda a-kassan. Då var det den kostnaden som den "extra tusenlappen" skulle räcka till. Hur mycket ska den egentligen räcka till? Desto roligare är det nog för de som fick massor av extra tusenlappar över.....


Kommentarer
Postat av: lasse

Jag har en anställd person.

Hennes lön har ökat med över 2000 kr per månad

sedan alliansen tog över makten i Sverige.

I dag har hon ett bra liv ekonomiskt. Hon arbetar hårt, är aldrig sjuk, och får valuta för sitt slit.Vad är det för fel på det???Hans

2009-05-22 @ 20:19:58
Postat av: millie

till ''lasse'';dock har inte alla det lika bra ställt. bara för att hon har det så betyder det inte att de som är sjukskrivna för allvarliga sjukdomar får ens 16-17 000. kanske ska tänka lite på att ALLA i Sverige ska överleva?

2009-05-22 @ 20:27:56
URL: http://millieforsure.blogg.se/
Postat av: bloggfånen

Ja du Lisa; vi får se när/om (s) får makten.

Hittils har ni accepterat det mesta som arrogansen infört.

Tror inte ni kan vinna ett val 2010 på att gå ut med höjda skatter. Säkert 70-80% av befolkningen har fått det bättre ekonomiskt sedan regimskiftet 2006. Ibland glömmer ni att de allra flesta är friska och har ett jobb att gå till. Det är de som ni måste övertyga i nästa val.

1,000-lappen du pratar om är mycket mer för de allra flesta. Jag är själv medelinkomsttagare och har säkert tjänat 10,000 om året på fastighetskatten + 30-40,000 på inkomstskattesänkningen. Har dessutom fått sänkt a-kasseavgift eftersom min branch har låg eller ingen arbetslöshet.

Går (s) ut med att det skall återställas som var före 2006 så tappar de iaf min röst.

Ni får nog satsa mer på höjda nivåer i trygghetssystemem, ex a-kassa och sjukpenning.

2009-05-22 @ 20:35:34
Postat av: nils

socialdemokraterna vill höja skatterna och sänka levnadsstandarden för de som arbetar hårt.

att arbeta skall inte löna sig, man skall få ut lika mycket om man inte jobbar.

vilket incitament ger detta för egna initiativ och entrpenörskap??

nej, tack och lov för de allierade som belönar de som går till jobbet varje dag

2009-05-23 @ 07:37:13
Postat av: bloggfånen

@nils:Problemet för (s) är att de måste samarbeta med (v) om skattepolitik, samma (v) som anser att 20,000 kr/mån är en hög månadslön.

Problemet för (m) blir de allt fler missnöjda arbetslösa som kommer proteströsta mot alliansen pga den låga nivån på a-kassan. De kan bli en maktfaktor 2010 om gruppen ex blir 12-15% stor.

2009-05-23 @ 09:29:44
Postat av: Sara Karlsson

Visst har säkert många fått lite extra i plånboken. Frågan är till vilket pris. Skatten ska gå till välfärden och när skatten sänks så medför det att ambitionsnivån sänks någonstans. Hittills har det varit socialförsäkringarna som angripits. På sikt så leder skattesänkningar, om de fortsätter, till att fler och fler områden angrips. Det öppnar upp för privata avgifter och försäkringar i stället för gemensam solidarisk finansiering.Den större delen av skattesänkningarna går till de rika. Låginkomsttagarna är aldrig vinnare med borgerlig politik. Höga skatter är förutsättningen för en välfärd för alla.Alliansens politik har också lett till att antalet fattiga barn ökar. Försvarar ni även det?Funderade också på varför ni som brukar kommentera här på Lisas blogg alltid är anonyma, vågar ni inte stå för det ni tycker?

2009-05-25 @ 18:27:16
URL: http://sarakarlsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0